Pogodbeništvo

V času, ko se podjetja soočajo z izzivi povezanimi z energetsko učinkovitostjo in trajnostjo, lahko postane Energetsko pogodbeništvo s sončno elektrarno Build-Own-Operate (BOO) ključna strategija za prehod v zeleno prihodnost. Model BOO predstavlja kako lahko ta inovativni pristop ponudi trajnostne energetske rešitve s posebnim poudarkom na sončni energiji.

Model BOO (Build-Own-Operate) – Gradnja, Lastništvo, In Delovanje:

Koncept BOO predstavlja celovit pristop k energetskemu pogodbeništvu, kjer podjetje sodeluje s specializiranim partnerjem za gradnjo, lastništvo in obratovanje sončne elektrarne. To pomeni, da partner prevzame odgovornost za celoten življenjski cikel projekta – od načrtovanja in gradnje do lastništva in vzdrževanja.

Gradnja

Prvi korak v modelu BOO je gradnja sončne elektrarne. Podjetje ENERTRON d.o.o., kot specializiran in izkušen partner, prevzame odgovornost za celoten proces, vključno z izbiro lokacije, pridobivanjem dovoljenj, in izvajanjem gradbenih del. To odpravlja potrebo po lastništvu in vzdrževanju infrastrukture s strani podjetja naročnika, ki se lahko osredotoči na svoje ključne dejavnosti.

Lastništvo

Po uspešni gradnji podjetje ENERTRON d.o.o. prevzame lastništvo nad sončno elektrarno. To pomeni, da podjetje, ki izkorišča BOO model, ni obremenjeno s kapitalskimi naložbami v sam projekt, ampak plačuje le za dejansko proizvedeno energijo. To zmanjšuje finančno tveganje in omogoča podjetju, da se osredotoči na svoje poslovanje.

Delovanje

Delovanje sončne elektrarne, vključno z vzdrževanjem in upravljanjem, je v rokah specializiranega partnerja ENERTRON d.o.o.. Ta zagotavlja nemoteno delovanje sistema skozi celoten življenjski cikel. Tehnične zadeve, nadgradnje, in morebitne okvare so v domeni podjetja ENERTRON d.o.o., medtem ko se podjetje osredotoča na doseganje svojih poslovnih ciljev.

Finančne prednosti BOO modela

Model Energetske pogodbeništva BOO prinaša številne finančne prednosti podjetjem. Brez potrebe po začetnih kapitalskih naložbah lahko podjetja sodelujejo pri trajnostnih energetskih projektih, ki prispevajo k zmanjšanju ogljičnega odtisa in hkrati znižujejo operativne stroške. Strukturiranje plačil glede na dejansko proizvedeno energijo prinaša tudi predvidljivost in stabilnost finančnih tokov.

Okoljski vidik BOO modela

BOO model omogoča podjetjem, da aktivno prispevajo k zmanjšanju obremenitve okolja. S sončno elektrarno, ki deluje v skladu z BOO pristopom, se podjetje zavezuje k trajnostnemu poslovanju, zmanjšuje ogljični odtis ter prispeva k globalnim prizadevanjem za zmanjšanje podnebnih sprememb.

Enertron d.o.o. je tako ne le izvajalec, ampak tudi partner, ki podjetjem pomaga pri prehodu na bolj zeleno in ekonomično prihodnost, ki je vse bolj pomembna v današnjem hitro spreminjajočem se energetskem okolju.

Povpraševanje


NAŠI PARTNERJI

Z vrhunsko kakovostjo komponent in konkurenčno ceno zagotavljamo zanesljivost delovanja ENERTRON sončnih elektrarn in vašo trajnostno naravnanost.
Verjamemo le v preverjeno kakovost, zato opremo vodilnih svetovnih proizvajalcev komponent Candian Solar, Trina Solar, Solar Edge in lokalnih specializiranih ponudnikov storitev uporabljamo tudi pri gradnji in vzdrževanju lastnih elektrarn.