Samooskrbe

Večina streh lahko s sončno elektrarno dobi novo namembnost. ENERTRON-ove sončne elektrarne na ključ po sistemu neto meritev so namenjene gospodinjstvom, kmetijam in zasebnim poslovnim odjemalcem.

8 korakov do sončne elektrarne za samooskrbo

Izpolnite obrazec povpraševanja, mi pa v naslednjih dveh delovnih dneh pripravimo ponudbo. V primeru dodatnih vprašanj, se vam zagotovo oglasimo.

Podpis potrditve naročila je pravna podlaga za urejanje dokumentacije v imenu stranke in za določitev termina obiska na terenu. Glede na stanje objekta vam svetujemo, uskladimo čas postavitve in se dogovorimo o podrobnostih montaže.

Prikaz sheme

Pripravimo ustrezno dokumentacijo, potrebno za priključitev v regijsko elektrodistribucijsko službo. Postopek pridobivanja soglasja običajno traja do 30 dni, a je lahko daljši v primeru povečanega obsega dela in/ali povpraševanja pri elektrodistributerjih.

Sočasno pripravimo tudi dokumentacijo za pridobitev nepovratnih sredstev Eko sklada. Postopek do izdaje odločbe Eko sklada traja od 60 do 90 dni, a lahko po oddaji vloge začnemo z vgradnjo sončne elektrarne.

Pripravimo dokumentacijo, ki je osnova za pridobitev soglasja za priključitev od regijske elektrodistribucijske službe. Postopek pridobivanja soglasja načeloma traja do 30 dni (izjeme v primeru povečanega obsega dela in/ali povpraševanja).

Po pridobljenem soglasju sledi oddaja dokumentacije za pridobitev pogodbe za priključitev elektrarne in oddaja zahtevka za sklenitev nove pogodbe za dobavo energije.

Pogodbo za priključitev elektrodistribucijsko podjetje pripravi najkasneje v 20 dneh po oddaji vloge, pogodbo za dobavo elektroenergije pa dobavitelji v podpis pošljejo najkasneje v 10 dneh. Po prejemu obe pogodbi podpišete in ju vrnete pošiljatelju, ta pa jih po podpisu posreduje tako vam kot na sedež podjetja ENERTON najkasneje v 20 dneh.

Po zaključenem 4. koraku sledi montaža sončne elektrarne, ki traja največ dva dneva. Po montaži opravimo pregled in meritve elektrarne v skladu z veljavno zakonodajo. Meritve trajajo do dve uri v rednem delovnem času, zato se zanje predhodno uskladimo.

 

Po opravljenih meritvah zberemo celotno dokumentacijo, elektrodistribucijsko podjetje izvede  prevzem naprave, sledi podpis pogodbe o predaji v uporabo. Sončna elektrarna je tako uradno priključena v omrežje. Postopek traja do dve uri v rednem delovnem času elektrodistribucijskih podjetij. Obračun po sistemu neto meritev elektrodistribucijsko podjetje izvaja v skladu s sklenjenimi pogodbami.

Po priključitvi sončne elektrarne v omrežje se dogovorimo za obisk, kjer vam še enkrat natančno predstavimo rokovanje z napravo, postopke v primeru izrednih dogodkov in brezplačen nadzor delovanja sončne elektrarne na vaši mobilni napravi ali računalniku (kako deluje naša, si lahko ogledate TUKAJ).

Prav tako vam ob obisku predamo dokumentacijo celotnega postopka ter račun in dokumentacijo, ki jo potrebujete za  nakazilo subvencije Eko sklada. Ta za povračilo sredstev potrebuje od 60 do 90 dni od oddaje zaključne dokumentacije.

Vašo sončno elektrarno spremljamo iz našega nadzornega centra, v primeru napak poskrbimo za njihovo odpravo in tako zagotavljamo njeno nemoteno delovanje v celotni življenjski dobi naprave.

NAŠI PARTNERJI

Z vrhunsko kakovostjo komponent in konkurenčno ceno zagotavljamo zanesljivost delovanja ENERTRON sončnih elektrarn in vašo trajnostno naravnanost.
Verjamemo le v preverjeno kakovost, zato opremo vodilnih svetovnih proizvajalcev komponent Candian Solar, Trina Solar, Solar Edge in lokalnih specializiranih ponudnikov storitev uporabljamo tudi pri gradnji in vzdrževanju lastnih elektrarn.